Висококонцентроване хелатоване мідне добриво для позакореневого підживлення. Містить мідь у формі 100% хелату ЕДТА. Розроблене для усунення прояву дефіциту міді та позакореневого підживлення культур, вимогливих до умов забезпечення міддю, особливо при вирощуванні на ґрунтах легкого гранулометричного складу, осушених торфових ґрунтах.
Затверджено для використання в органічному сільському господарстві згідно зі Стандартом з органічного виробництва та переробки, що є еквівалентним до Постанов ЄС No 834/2007 та No 889/2008 (Сертифікат «Органік Стандарт» No 17-0529-02 від 13.09.2017).
ЕКОЛАЙН МІДЬ ХЕЛАТ:
- Містить мідь в формі 100% хелату ЕДТА в максимально можливій концентрації;
- Забезпечує регулювання живлення міддю в критичні фази розвитку рослин;
- Покращує засвоєння азоту та синтез білків;
- Регулює процес цвітіння;
- Посилює стресостійкість і холодостійкість рослин;
- Збільшує продуктивність рослин;
- Підвищує стійкість рослин до хвороб грибкової природи.
ДОЗИ ТА ПЕРІОДИ ПІДЖИВЛЕННЯ КУЛЬТУР:
Культури | Період підживлення | Доза, л/га |
---|
Озимі зернові |
Початок виходу в трубку - колосіння |
0,5 - 1,0 |
Ярі зернові |
Початок виходу в трубку |
0,5 - 1,0 |
Картопля |
Перед цвітінням |
1 |
Цукрові буряки |
Змикання листків у рядку |
1,0 - 1,5 |
Соняшник |
6-8 пар листків |
1 |
Плодові зерняткові |
Формування плодів |
0,5 - 1,0 |
Плодові кісточкові |
Початок формування плодів |
0,5 - 1,0 |
Після збору урожаю |
2,0 - 2,5 |
РОЛЬ МІДІ У МІНЕРАЛЬНОМУ ЖИВЛЕННІ РОСЛИН
Мідь входить до складу ферментів, підвищує інтенсивність дихання і фотосинтезу, впливає на білковий та вуглеводний обмін. Головне значення міді - участь у синтезі окислювально-відновлювальних ферментів у рослинах. Мідь присутня в активному центрі комплексу метал-білок, виступає як активатор біохімічних процесів, сприяє синтезу білку, впливаючи на азотний обмін у рослині. Мідь стимулює синтез вуглеводів, покращує надходження у рослини азоту та магнію, бере участь в ауксиновому і нуклеїновому обмінах, біосинтезі лігніну.
Мідні добрива ефективні у посівах: цукрових, кормових і столових буряків, турнепсу, моркви, гороху, гірчиці, соняшнику, льону і коноплі. Використання мідних добрив сприяє збільшенню вмісту білку у зерні зернових і бобових культур, підвищує вміст цукру в коренеплодах та вітаміну C у плодах.
ОЗНАКИ ДЕФІЦИТУ МІДІ.
Зернові культури є рослинами-індикаторами дефіциту міді. Нестача міді у посівах зернових колосових культур проявляється у вигляді пустоколосиці. У голодуючих рослин спостерігається побіління кінчиків молодих листків і їх скручування з наступним в'яненням і відмиранням. Спостерігається потворність розвитку колоса.
У плодових культур молоді пагони відмирають, на листках проявляється крайовий хлороз і некроз, різко затримується перехід рослин в генеративну фазу (цвітіння і плодоношення), листки опадають, кінчики пагонів відмирають і загинаються донизу.
Мідне голодування рослин посилюється за високого вмісту важких металів (Mn, Fe, Zn) у ґрунтовому розчині через антагонізм іонів.