Кукурудза – поширена українська культура, що має стратегічне значення. Вона є джерелом білків, жирів та клітковини. Кукурудза використовується для виготовлення харчових круп, в якості основи для виготовлення крохмалю, олії, спирту, для годівлі тварин, виробництва біопалива, тощо. Тож вирощування цієї культури є високорентабельним.
В Україні досить сприятливі умови для вирощування кукурудзи, і багато вітчизняних аграріїв віддають перевагу саме цій культурі. Збільшення площ під посіви кукурудзи вже є проблемою, тож досягти збільшення обсягів врожаю вони прагнуть за рахунок вирощування високоврожайних гібридів. Насіння отримане шляхом селекції, сприяє збільшенню врожайності та підвищенню стійкості культури до негативних факторів.
Українськими та іноземними селекціонерами виведено чимало зернових та силосних гібридів кукурудзи, що дає добрий врожай на українських полях. Вибираючи насіння слід враховувати такий показник як група стиглості (ФАО). Його слід підбирати відповідно кліматичних умов того чи іншого регіону:
- Для більш холодних Північних та Західних регіонів краще використовувати насіння з ФАО 150–390;
- На Півдні та Сході краще сіяти гібриди з ФАО 190–420 одиниць (для крайнього Півдня, цей показник повинен становить 250–400 одиниць).
При виборі гібриду слід враховувати також такі фактори, як стійкість культури до вилягання (сорти з жорстким стеблом дадуть більший врожай за рахунок зведення до мінімуму втрат під час збирання), а також стійкість до захворювань, рівень вологовіддачі та ін.
Компанія "Зерніна" пропонує українським аграріям високоякісні гібриди вітчизняної та зарубіжної селекції. Менеджери компанії допоможуть вам підібрати гібрид, що буде добре себе почувати в вашому регіоні та відповідати тим чи іншим вимогам. Кожен вид насіння, що ми пропонуємо має сертифікат якості.