Переваги АміноМакс 200
- сприяння росту та розвитку кореневої системи;
- подолання стресу, особливо в умовах посухи та високих температур;
- стимулювання природного захисту рослин від патогенів;
- підвищення приживлюваності розсади після пересадки.
Технологія застосування
Позакореневе внесення
У разі застосування в якості ад'ювантів та антистресантів - в баковій суміші з інсектицидами і фунгіцидами препарат застосовують з нормою - 0,2-0,7 л/га.
У випадку застосування для позакореневого підживлення при стресових ситуаціях тільки даного препарату, без додаткових компонентів у баковій суміші, норма витрати препарату повинна становити від 0,5 до 1,0 л/га.
Наведені рекомендації не є вичерпними, враховуючи широкий спектр можливих варіантів застосування препарату, можливе його використання в іншій спосіб. У разі потреби рекомендується звертатись за консультацією до виробника.
Під час проведення позакореневого підживлення витрата робочого розчину: для польових, овочевих культур - 200-400 л/га, для винограду та плодових культур - 500-1000 л/га. Обробки виконуються стандартними обприскувачами. Робочий розчин готують безпосередньо перед внесенням. Заповнюють бак на 2/3 водою та при перемішуванні послідовно додають компоненти, дочекавшись рівномірного перемішування попереднього компонента.
Обприскування проводити зранку або ввечері. Оптимальна температура повітря 10-25°С, швидкість вітру до 5 м/с.
Застереження. Не рекомендується виконувати обробку в умовах дії низьких або високих температур повітря, інтенсивного сонячного випромінювання та сильного вітру. Не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин, що пов’язано з ймовірним підсиленням ефекту фітотоксичності для культурної рослини та антистресового ефекту для бур’янів.
Фертигація при крапельному зрошенні
Препарат можливо застосовувати під час фертигації рослин, що вирощуються на крапельному зрошенні. При фертигації препарат застосовують 2-4 рази в період вегетації в дозі 1,0 - 5,0 л/гa. Рекомендується проводити очистку фільтрів системи зрошення перед застосуванням та після нього у зв'язку з наявністю органічних компонентів в препараті.
Обробка насіння
Норма витрати 1-2 л/т насіння зернових, зернобобових, технічних та овочевих культур. Підживлення розсади після висадки - полив розчином 0,5-0,7% (0,5-0,7 л препарату на 100 л води).
Сумісність з іншими агрохімікатами
Можливе сумісне внесення «Квантум-АміноМакс» разом із засобами захисту рослин та іншими добривами. Не рекомендується суміщати підживлення з обробкою гербіцидами в ранні фази розвитку рослин, що пов’язано з ймовірним підсиленням ефекту фітотоксичності для культурної рослини та антистресового ефекту для бур’янів. Перед змішуванням рекомендується перевірити сумісність препаратів - тестове приготування робочого розчину не повинне давати осад. Допускається незначне помутніння.
Регламент застосування
Культура |
Фаза росту і розвитку |
Норма витрати, л/га |
Озима і яра пшениця, озимий і ярий ячмінь |
Кущення (ВВСН 21-29) |
0,5...1,0 |
Вихід в трубку – прапорцевий листок (ВВСН 30-49) |
0,5...1,0 |
Молочно - воскова стиглість (ВВСН 83-87) |
0,5...1,0 |
Кукурудза |
3-5 листків (ВВСН 13-15) |
0,5...1,0 |
6-8 листків (ВВСН 16-18) |
0,5...1,0 |
Фаза 2-3 пар листків (ВВСН 14-16) |
0,5...1,0 |
Соняшник |
2-3 пари листків (ВВСН 14-16) |
0,5...1,0 |
5-6 пар листків (10-12 листків) (ВВСН 30-33) |
0,5...1,0 |
Озимий і ярий ріпак, гірчиця |
Весняна розетка – стеблування (ВВСН 21-39) |
0,5...1,0 |
Бутонізація (перед цвітінням) (ВВСН 50-61) |
0,5...1,0 |
Формування насіння (ВВСН 71-79) |
0,5...1,0 |
Цукровий і кормовий буряки |
Змикання листків в рядках (ВВСН 19-34) |
0,5...1,0 |
Змикання листків в міжряддях (ВВСН 35-39) |
0,5...1,0 |
Соя, горох |
3-5 трійчасті листки (ВВСН 14-16) |
0,5...1,0 |
Бутонізація – початок цвітіння (ВВСН 51-61) |
0,5...1,0 |
Формування бобів (ВВСН 71-79) |
0,5 |
Зерняткові (яблуня, груша, айва) |
Цвітіння (ВВСН 60-69) |
0,5...1,0 |
Після цвітіння (ВВСН 71-72) |
0,5...1,0 |
Ріст плодів до збору врожаю (ВВСН 74-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Кісточкові (абрикос, персик, черешня, вишня) |
Опадання пелюсток (ВВСН 67-69) |
1,0...2,0 |
Ріст зав’язі (ВВСН 71-73) (з інтервалом 7-10 днів) |
1,0...2,0 |
Виноград |
Цвітіння (ВВСН 61-69) |
1,0...2,0 |
Ріст ягід (ВВСН 71-79) (з інтервалом 7-10 днів) |
1,0...2,0 |
Смородина, малина, аґрус |
Початок цвітіння (ВВСН 61-64) |
0,2...0,3 |
Кінець цвітіння (ВВСН 65-69) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,2...0,3 |
Суниця |
Кінець цвітіння до збору врожаю (ВВСН 65-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,2...0,3 |
Картопля |
Стеблування (ВВСН 21-39) |
0,5...1,0 |
Від фази бутонізації до початку в’янення і відмирання бадилля (ВВСН 51-97) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Томати, перець, баклажани |
Від фази повного цвітіння до достигання (ВВСН 64-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Огірки |
Ріст та розвиток листків (ВВСН 13-29) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Плодоношення (ВВСН 71-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Морква |
4-6 справжніх листків (ВВСН 14-16) |
0,5...1,0 |
Ріст коренеплода (ВВСН 41-49) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5...1,0 |
Цибуля, часник |
Від початку формування до кінця наливу цибулин (ВВСН 41-49) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5 |
Капуста |
Формування качана (ВВСН 41-49) (з інтервалом 7-10 днів) |
0,5 |
Горіх |
Цвітіння (ВВСН 61-69) |
1,0...2,0 |
Закладка та розвиток плоду (ВВСН 71-89) (з інтервалом 7-10 днів) |
1,0...2,0 |