Акробат МЦ, ВГ [1кг] ФУНГІЦИДИ - 2
  • Акробат МЦ, ВГ [1кг] ФУНГІЦИДИ - 1
  • Акробат МЦ, ВГ [1кг] ФУНГІЦИДИ - 2

Фунгіцид Акробат

0 1 2 3 4
Додати відгук
art1310
BASF
  • Діюча речовина: манкоцеб 600 г/кг + диметоморф 90 г/кг
  • Формуляція: гранули, що диспергуються у воді
  • Призначення: для захисту від збудників фiтофторозу, пероноспорозу, мiлдью, несправжня борошниста роса
  • Тара: 1 кг
  • Культура: картопля та томати, цибуля та огiрки, виноград, хміль
Ціна
870,00 ₴
Немає в наявності
Кількість
  Доставка

  • Нова пошта - у відділення
  • Нова пошта - адресна доставка

  Оплата

  • Накладений платіж
  • На картку ФОП ПриватБанку
  • Карткою на сайті

  Безпека

  • 100% оригінальний товар

  Терміни відправки

  • Понад 95% замовлень відправляється в день замовлення

Опис

Переваги

  • Має лікувальну дію: компонент системної дії фунгіциду диметоморф вбиває прониклий у рослину міцелій гриба протягом 2–3 діб після зараження. Це гарантує успіх у разі, коли хвороба розпочалась, але ще не проявила зовнішніх ознак
  • Має антиспоруляційну дію: диметоморф істотно знижує спороношення гриба і утворення статевих структур –ооспор
  • Не викликає підвищення резистентності збудника, немає перехресної резистентності до феніламідів
  •  Зручна препаративна форма (легкодозувати, гранули не порошать і швидко диспергуються у воді)

Механізм

Акробат® МЦ містить дві діючі речовини: диметоморф і манкоцеб.

Диметоморф – ефективна д.р. із захисною та лікувальною дією, призначена для боротьби із хворобами рослин, викликані ооміцетами. Характеризується контактною та проникаючою дією. Молекула диметоморфу містить заміщений морфолін, але за біологічною активністю, механізмом дії та фунгітоксичністю речовина значно відрізняється від похідних морфоліну.

Внаслідок цього диметоморф потрібно виділяти у групу похідних коричної кислоти. Має специфічну активність проти фітофтори томату та картоплі. Диметоморф ефективний проти штамів збудників фітофторозу, стійких до феніламідів (оксадиксилу, металаксилу). Високо вибірковий щодо ооміцетів, особливо з родини пероноспорових та пітієвих. Має відмінний від феніламідів механізм дії: антиспоруляційний ефект. Змінює природний морфогенез клітинної стінки грибів, порушуючи їх нормальний цикл розвитку. Через 1–2 години після обробки майже повністю поглинається рослиною. Для попередження резистентності диметоморф застосовується з контактними д.р., хоча протягом усього періоду застосування в Україні не виявлено жодного резистентного штаму грибів.

Не є небезпечним для об’єктів навколишнього середовища. Безпечний для бджіл та інших запилювачів.

Манкоцеб – д.р. захисної дії, що запобігає зараженню сільськогосподарських культур пітієвими та несправжньоборошнисторосяними грибами. Найбільший ефект від застосування препаратів на основі манкоцебу досягається на ранніх етапах поширення інфекції, оскільки речовина не може проникати під кутикулу тканини рослини. Манкоцеб має захисну дію, тому потрібні часті обробки для забезпечення ефективного і тривалого захисту культур від хвороб. Манкоцеб не має фунгіцидної активності, але утворює під час розчинення у воді бісізотіоціанат сульфід, який перетворюється на етиленбісізотіоціанат під дією ультрафіолету. Обидві речовини впливають на ферментні системи грибів, що містять сульфгідрильні групи, порушують важливі біохімічні процеси в цитоплазмі та мітохондріях грибних клітин. У результаті гальмується дозрівання спор і слабшає поширення грибної інфекції. Манкоцеб інгібує метаболізм у клітинах, але не пригнічує біосинтез цитрату у спорах грибів. Стійких до манкоцебу грибних хвороб дотепер не виявлено.

Акробат® МЦ запобігає розвитку збудника фітофторозу як на поверхні рослини, так і в його тканинах, що дає тривалий профілактичний і лікувальний ефект. Диметоморф інгібує формування клітинної стінки ооміцетів на всіх стадіях їх розвитку. Манкоцеб пригнічує синтез одразу декількох ферментів у клітинах гриба. Акробат® МЦ гнучко вписується у стратегію боротьби з фітофторозом; першу профілактичну обробку ним роблять для контролю прихованої (латентної) інфекції. З метою досягнення високого захисного ефекту необхідно провести обробку Акробат® МЦ вже на ранніх стадіях розвитку картоплі (до фази змикання бадилля в рядках) або початку цвітіння томатів, але з урахуванням погодних умов. Подальші обробки проводять з інтервалом 10–14 днів у період активного росту рослин залежно від інтенсивності розвитку хвороби. Цибулю та огірки від пероноспорозу обробляють у період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів. Профілактичні обробки локально-системним фунгіцидом Акробат® МЦ на початку сезону до появи перших ознак хвороби надійно захищають рослини. Застосування фунгіциду Акробат® МЦ на початку сезону – це міцна основа для ефективної боротьби з прихованими формами хвороб (фітофторозом і альтернаріозом, пероноспорозом і несправжньоюборошнистою росою). Молоді рослини добре поглинають диметоморф і миттєво розподіляють діючу речовину у тканинах стебел і листя. Після обробки препаратом Акробат® МЦ компонент локально-системної дії диметоморф проникає у тканину рослини, розподіляється в ній акропетально та забезпечує надійний захист частин рослин, які не були обприскані. Навіть за несприятливих погодних умов і зрошення обробки фунгіцидом Aкробат® МЦ забезпечують надійний та ефективний захист відпатогену. Різнобічна дія фунгіциду Акробат® МЦ на патоген визначає надійність при його застосуванні.

Акробат® МЦ дає можливість надійно захистити картоплю від листкової та стеблової форм фітофторозу.

Спектр дії

Виноград 

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Мілдью 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Картопля

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Фітофтороз 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Огірок

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Пероноспороз 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Томат

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Фітофтороз 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Хміль

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Несправжня борошниста роса 2,0 - 3,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Цибуля

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Пероноспороз 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3

Цукровий буряк

Спектр діїНорма витратиЧас застосуванняКратність обробок
Пероноспороз 2,0 кг/га в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів 3


Рекомендації

На картоплі

Збудник стеблової форми фітофторозу розвивається на молодих стеблах рослини (часто беззовнішніх симптомів) від зараженої бульби. Тому вже на ранніх стадіях розвитку картоплі необхідно провести профілактичну обробку як для контролю прихованої (латентної) інфекції, так із метою досягнення високого захисного ефекту. Молоді рослини добре поглинають диметоморф і миттєво розподіляють діючу речовину у тканинах стебел і листків. Акробат® МЦ пригнічує спорооутворення. Це означає, що навіть у випадку появи видимих симптомів хвороби після обробки фунгіцидом Акробат® МЦ гриб не взмозі утворювати спорангії, що несуть ооспори, тобто не в змозі поширюватися.

На винограді

Акробат® МЦ має локально-системну дію. Приобробці поверхні листя він проявляє не лише гарні захисні та лікувальні властивості, але й чудову антиспоруляційну дію на спори гриба, запобігаючи подальшому поширенню захворювання. Компонент системної дії фунгіциду диметоморф проникає у рослинну тканину і розподіляється в ній акропетально. Це забезпечує надійний захист частин рослини, яких не зачепило обприскування, а також гарантує успіх у боротьбі з мілдью, навіть якщо захворювання уже почалося, але ще не проявилось на поверхні рослини (протягом 2–3 діб після зараження). Манкоцеб (компонент контактної дії) забезпечує захист рослини ззовні. Таким чином, Акробат® МЦ запобігає розвитку патогена як на поверхні рослини, так і в її тканинах, що дає тривалий лікувальний і профілактичний ефект до 14 днів.

Наприкінці цвітіння, після опадання оцвітин (ковпачків), молоді ягоди винограду особливо вразливі до зараження мілдью. Обробки комбінованими фунгіцидами, що містять діючі речовини захисної та лікувальної дії, демонструють на цьому етапі найкращі результати, тому що дають змогу зупинити латентну та ще невидиму форму інфекції і, у той же час, захистити молоді ягоди від зараження.

Головна перевага препарату Акробат® МЦ – це комплексний і надійний захист від фітофторозу:

  • Акробат® МЦ має профілактичну дію. Диметоморф і манкоцеб запобігають розвитку патогену як на поверхні рослини, так і в її тканинах – це визначає неперевершену тривалість дії препарату
  • Акробат® МЦ має лікувальну дію. Компонент системної дії диметоморф знищує міцелій гриба, що проник у рослину протягом 2–3 діб після зараження. Це гарантує успіх у випадку хвороби, що вже почалась, але ще непроявила себе зовні.
  • Акробат® МЦ пригнічує спороутворення. Диметоморф суттєво понижує спороношення гриба (помітний білий наліт на нижній сторонілистка) і утворення статевих структур – ооспор (невидимі, зимують в основному в ґрунті).
  • Акробат® МЦ не викликає підвищення резистентності збудника.

Починаючи з 1989 р., у результаті щорічного моніторингу природних популяцій гриба Phytophthora infestans не виявлено жодного резистентного (стійкого) до диметоморфу ізоляту. Водночас Акробат® МЦ ефективно захищає насадження картоплі від стійких до феніламідів (препарати, що містять металаксил і оксадиксил) популяцій гриба.

Характеристики
BASF
art1310

Технічний паспорт

Виробник
BASF
Склад
манкоцеб 600 г/кг + диметоморф 90 г/кг
Спосіб дії
локально-системний, системний
Культура (-и)
виноград, хміль, огірки, цибуля, томати, картопля, цукрові буряки
Тара
1 кг
Препаративна форма
гранули, що диспергуються у воді
Пакування
пакет
Спектр дії
пероноспороз, роса борошниста несправжня, мілдью, фітофтороз
Базується на 0 відгуки - 0 1 2 3 4 0/5
В этой категории 20 товаров:

Артикул:: art1416

Действующее вещество: 250 г / л дифеноконазол Формуляция: концентрат эмульсии Назначение: парша, мучнистая роса, альтернариоз, курчавость листьев Тара: 1 л Культура груша, картофель, персик, томаты, яблоня

Цена 6 140,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1430

Действующее вещество: фенгексамид, 500 г / кг Формуляция: гранулы, диспергируются в воде Назначение: против гнилей и болезней хранения Тара: 5 кг Культура на винограде и плодовых культурах

Цена 1 970,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1312

Действующее вещество: 130 г / л пираклостробин, 80 г / л метконазол Формуляция: к онцентрат, что эмульгирующийся Назначение: альтернариозом и фомоз Тара: 5 л Культура рапс

Цена 10 609,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1304

Действующее вещество: 41,6 г / л эпоксиконазол, 66,6 г / л пираклостробин, 41,6 г / л Ксемиум® (флуксапироксад) Формуляция: к онцентрат, что эмульгирующийся Назначение: контролирует патогены, искореняет болезни, стимулирует развитие растений Тара: 10 л Культура: пшеница озимая и яровая, ячмень озимый, пивоваренный и яровой

Цена 18 994,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1315

Действующее вещество: карбендазим, 500 г / л Формуляция: концентрат суспензии Назначение: локально-системный фунгицид защитного и куративнои действия Тара: 10 л Культура сахарную свеклу, подсолнечник, зерновые

Цена 2 910,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1415

Действующее вещество: пириметанил, 400 г / л Формуляция: концентрат суспензии Назначение: парша, серая гниль Тара: 3 л Культура яблоня, виноград

Цена 3 928,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1311

Действующее вещество: фосетил алюминия, 800 г / кг Формуляция: порошок, который смачивается Назначение: для контроля развития фитофтороза, пероноспороза, бактериального ожога Тара: 1 кг Культура рапс озимый и яровой, хмельники, лук, подсолнечник, соя, огурцы, земляника, яблоня, персик, черешня

Цена 1 357,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1321

Действующее вещество: диметоморф, 90 г / кг + манкоцеб, 600 г / кг Формуляция: ВГ (гранулы, диспергируются в воде) Назначение: для защиты картофеля и томатов от фитофтороза и альтернариоза, а также лука от переноспорозу Тара: ламинированный пакет 5 кг Культура: картофель, томаты, лук

Цена 3 296,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1389

Действующее вещество: тебуконазол, 250 г / л Формуляция: ЕВ (эмульсия, масло (масло) в воде) Назначение: для интенсивного выращивания рапса, зерновых культур Тара: пластиковая канистра 5 л Культура: пшеница озимая, ячмень яровой, рапс яровой и озимый, яблоня, виноградники

Цена 815,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: SPL158

Действующее вещество: карбендазим 500 г / л Тип препарата: фунгицид Препаративная форма: концентрат суспензии Упаковка: 5 л

Цена 1 685,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: SPL112

Действующее вещество: цимоксанил, 125 г / л, диметоморф, 180 г / л Химический класс: алкил производные мочевины и производные коричной кислоты Препаративная форма: концентрат суспензии (КС) Упаковка: канистры, 5л

Цена 2 867,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1313

Действующее вещество: 80 г / л ципроконазол + 250 г / л пропиконазол Формуляция: концентрат эмульсии Назначение: церкоспороз, мучнистая роса, бурая, стеблевая и желтая ржавчина, гельминтоспориоз, септориоз листьев, септориоз и фузариоз колоса, пятнистости листьев Тара: 20 л Культура сахарная свекла, пшеница озимая, ячмень яровой

Цена 25 870,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1358

Действующее вещество: карбендазим, 500 г / л Формуляция: концентрат суспензии Назначение: корневые гнили, септориоз, гельминтоспориоз и другие пятнистости листьев, альтернариоз и цилиндроспороз, белая и серая гнили, фомоз, мучнистая роса, антракноз Тара: канистра 5 л Культура для защиты широкого спектра сельскохозяйственных культур ☝ Еще больше...

Цена 1 920,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1330

Действующее вещество: тебуконазол, 125 г / л + ципродинил, 187,5 г / л Формуляция: КЭ (концентрат, эмульгирующийся) Назначение: для защиты яблони и виноградников против широкого спектра вредоносных возбудителей болезней Тара: пластиковая бутылка 1 л Культура виноградники, яблоня

Цена 1 609,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1454

Действующее вещество: 750 г / кг ципродинил Формуляция: краски гранулы Назначение: монилиоз, клястероспориоз, милдью, оидиуму, серой гнили, кокомикоз, пятнистости листьев, парша, курчавость листьев, мучнистая роса, белая и бурая пятнистости Тара: 1 кг Культура абрикос, виноградники, вишня, черешня, газонные травы, груша, персик, клубника, слива,...

Цена 5 670,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1322

Действующее вещество: миклобутанил, 125 г / л + тебуконазол, 125 г / л + тиофанат-метил, 250 г / л Формуляция: концентрат суспензии Назначение: новый трехкомпонентный контактно системный фунгицид для интенсивного защиты от комплекса распространенных болезней Тара: 5 л Культура подсолнечник

Цена 4 110,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: SPL217

Активный ингредиент: цимоксанил, 250 г / кг + фамоксадон, 250 г / кг Форма препарата: водорастворимые гранулы Тара: пакет 0,5кг

Цена 985,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1407

Действующее вещество: 150 г / л дифеноконазол + 50 г / л пропиконазол Формуляция: концентрат эмульсии Назначение: пирикуляриоз, ризоктониоз и другие пятнистости листьев, серая пятнистость (фомопсис), фомоз, альтернариозом, серая гниль, мучнистая роса, септориоз Тара: 5л Культура: рис, подсолнечник

Цена 10 801,00 ₴
There are not enough products in stock
Нет в наличии

Артикул:: SPL095

Действующее вещество: карбендазим, 500 г / л Химический класс: бензимидазолы Препаративная форма: концентрат суспензии (КС) Упаковка: канистры, 5л

Цена 1 890,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии

Артикул:: art1388

Действующее вещество: 300 г / л Аметоктрадин, 225 г / л Диметоморф Формуляция: к онцентрат суспензии Назначение: г. илдью, ф итофтороз, п ероноспороз Тара: 1 л Культура: виноград, картофель, огурец, томат, лук

Цена 2 063,00 ₴
There are not enough products in stock
В наличии